Monday Bloody Monday

“Hoe, de mannen van de kelder zijn niet geweest?”
“Hmm, met die aardingspin gaat u niet toekomen.”
“Waarom stuurt de stad onze melding van bronbemaling terug?”

Bovenstaande zinnen verklaren de 3 extra grijzen haren op mijn hoofd dezemorgen. De maandag liep immers niet echt zoals we verwacht hadden.

Aangezien we beiden werken waren, kregen we van Marieke haar zus te horen dat de mannen van de kelder ’s middags nog altijd niet waren komen opdagen. Toen we hen contacteerden, vonden ze er zelfs niets van terug in hun agenda. Zeer vreemd aangezien er de afgelopen weken zowel telefonisch als mailverkeer geweest was. Gelukkig nemen ze onze werf ‘er tussendoor’ even bij en starten ze woensdag met de bekisting en het gieten van de vloerplaat…

Een geluk dat we de aardingslus zelf reeds gelegd hadden want tijdens de keuring van de werfkast bleek dat we, ondanks onze lange aardingspin, de vooropgestelde waarde van +/- 30 Ohm helemaal niet haalden. De droge zandgrond en de droogzuiging die al enkele weken staat te draaien zijn waarschijnlijk mede oorzaak hiervan. Er zat dus niets anders op dan de werfkast reeds te verbinden met onze aardingslus. Zo gezegd, zo gedaan… Gelukkig haalden we zo wél het magische nummer en werd onze installatie goedgekeurd. Klaar voor de mannen van Infrax die dinsdag langskomen.

Tenslotte had de postbode een vrij dikke brief van de stad afgeleverd. Dit bleek het besluit van de gemeenteraad te zijn omtrent de melding tot bronbemaling die we enkele weken geleden opgestuurd hadden. Het leek er op dat deze melding niet voldoende was en dat we een goedkeuring zouden moeten krijgen van Aquafin. Volgens ons was dit niet nodig aangezien we het opgepompte debiet/uur niet overschrijden. Gelukkig konden we diezelfde avond nog terecht bij een vriendelijke schepen van de stad, die ons na een telefoontje met zijn collega kon verzekeren dat we administratief in orde waren en verder niets meer mee moesten doen. Gelukkig maar!

Al bij al viel het dan toch nog allemaal mee… Na deze ietwat valse start, hopen we dat we er woensdag keihard kunnen invliegen!

 

Plaats een reactie